viistokaikuluotaimen kuva vedenalaisesta rakenteesta

Pohjatutkimukset ja kartoitukset viistokaikuluotaimella

Osaavissa käsissä viistokaikuluotain on todella vaikuttava ja monipuolinen työkalu, etenkin sukellustutkimuksella täydennettynä. Käyttösovellutuksia löytyy lukemattomia, alla on lueteltuna vain joitakin. Miten luotaustekniikka soveltuisi sinun kohteeseesi selviää parhaiten ottamalla yhteyttä.

Joitakin esimerkkejä viistokaikuluotaimen hyödyntämisestä:

  • Vesistökaapelin tai putken asennusreitin valmistelu. Luotaimella voidaan etsiä optimaalisin reitti ja välttää esimerkiksi kivenlohkareet. Näin vältetään putken vahingoittuminen ja / tai siirtokustannukset asennuksen jälkeen. Myös tulevat risteämät muiden linjojen kanssa saadaan paikannettua luotaimella etukäteen.
  • Pienen sisäjärven kartoitus. Esimerkiksi kalastuskunta tai vaikka yksityishenkilö voi tilata vesistöalueen syvyyskartoituksen vapaa-ajan käyttöä, esim. kalastusta varten. Väylien luotausta tai kartoitusta emme tee.
  • Matalikkojen kartoitus. Ruoppausta suunniteltaessa voidaan luotaimella tehdä kartoitus josta lopputuloksena saadaan kartalle annetun tason ylittävät kohteet tarkkoine pinta-aloineen ja kuutiotilavuuksineen.
  • Erilaiset valvontatyöt. Tilaaja voi varmistaa urakoitsijan putkiasennuksen tai ruoppauksen lopputuloksen viistokaikuluotaintutkimuksella.
  • Etsintä ja kartoitustyöt. Voimme esimerkiksi kartoittaa vesi- ja viemäriputket joiden tarkka sijainti ei ole selvillä. Tai voimme etsiä uppopuita tai vaikka pudonneen perämoottorin.

Meiltä saman katon alta myös kaikki sukelluspalvelut!

Kaikkiin kaikuluotaustöihin  voidaan liittää myös sukelluspalvelu asiakkaan toiveiden mukaan. Meillä on myös ammattitaitoa ja kokemusta ehdottaa sopivinta palvelupakettia. Asiakkaalle on nopeaa ja kustannustehokasta kun luotaimella löydetyille kohteille voidaan tehdä sukellustutkimus saman tien.

  • All Rights Reserved Vesirak Oy 2019
Call Now Button